Rujul roșu - ghid de bună purtare

Un comentariu
Rujul roșu este preferatul meu, cred că mi se potrivește cel mai bine. În plus, mă ajută să arăt aranjată chiar dacă în realitate port un machiaj foarte simplu. Totuși, există câteva reguli scrise și nescrise atunci când vine vorba de aplicarea și purtarea acestei nuanțe.

 1. Machiajul ochilor trebuie să fie unul discret (doar mascara; mascara + eyeliner; smoky eyes soft cu nuanțe pământii, de la nude la maro închis)
 2. Prea mult luciu de buze te face să arăți vulgar, pentru extra volum aplică o cantitate mică de gloss incolor sau alege un ruj cremos, ce va da buzelor un luciu natural.
 3. Ruj întins sau ruj pe dinți - optează pentru un produs rezistent la transfer sau waterproof, care nu se întinde. Elimină excesul cu un șervețel, pentru a evita ca rujul să ajungă pe dinți.
 4. Aplicarea rujului pe buzele uscate sau crăpate - folosește periuța de dinți pentru a exfolia delicat buzele și a elimina celulele moarte. Le poți masa și cu un amestec din zahăr și ulei de măsline. La final, aplică un produs hidratant și așteaptă până când acesta a intrat complet în piele.
 5. Nu contura buzele dincolo de margini. E un truc ce poate fi folosit în anumite situații însă în viața de zi cu zi arată artificial. Poți da mai mult volum buzelor folosind un produs iluminator. 



Poți folosi un produs iluminator pentru a da volum buzelor. Aplică-l în mijlocul buzelor deja rujate (2), estompează-l cu o pensulă (3), apoi finisează cu gloss (4). Particulele strălucitoare captează lumina, creând o iluzie optică. 
Nu știi ce nuanța ți se potrivește? Inspiră-te din alegerile vedetelor. Caută un star care are culoarea părului și a pielii asemănătoare cu ale tale. Vezi ce tonuri de roșu folosește, mai ales la evenimentele de pe covorul roșu, mergi într-un magazin în care poți testa mai multe texturi și culori și alege ce ți se potrivește.  

Un comentariu :