5 lucruri pe care poate nu le știi despre ruj

4 comentarii
Colecția mea de rujuri
   1. Puțină istorie - Primul ruj asemănător cu ceea ce există astăzi a fost creat în 1870 de Pierre Francois Pascal Guerlain, fondatorul Guerlain.
 2.
Textură - Poți transforma un ruj lucios în unul mat și invers. Pentru a matifia un ruj, poți folosi pudra translucidă. Aplică un strat de ruj, apoi pudră, tamponează cu un șervețel, folosește din nou ruj și finisează cu un strat foarte fin de pudră. Este mult mai simplu să transformi un ruj mat într-unul lucios: trebuie doar să finisezi cu un strop de gloss incolor sau un balsam de buze hidratant. 
3. Popularitate - În lista celor mai vândute nuanțe din toate timpurile se află culori clasice, precum roșu, roz sau nude, dar și câteva culori nonconformiste. 




 4. Cromatică - Culoarea rujului se alege în funcție de nuanța tenului. Desigur, există și alte criterii, precum momentul zilei, machiajul ochilor, nuanța părului sau evenimentul la care participi, însă este foarte important ca rujul să fie în armonie cu tonul pielii. 


Foto: rhulsean.com


 5. Creativitate  - Ai numai 4 rujuri în trusa ta de machiaj? E perfect! Tehnica "lipstick layering" presupune combinarea rujurilor pentru a obține nuanțe diferite. E foarte simplu. Un ruj nude aplicat peste unul roșu sau roz intens va "cuminți" culoarea. 

 

4 comentarii :

  1. Interesant. Mai detaliat? :)
    Imi place poza cu paleta de culori potrivita fiec. ten

    RăspundețiȘtergere
  2. Fac si mai detaliat daca publicul o cere :)
    Ma bucur mult ca-ti place!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte mult mi-a placut articolul. Ai idee si cine a inventat gloss-ul? :) Poate faci o continuare ...

    RăspundețiȘtergere
  4. Cum spunea si Arsenya - interesant.
    In plus cromatica rujurilor mele se potriveste in general cu ce ai postat tu acolo. Singura scapare e ca uneori folosesc a doua nuanta de nude de la Medium.In general folosesc cele mai deschise nuante de fond de ten deci ma incadrez la Fair..

    RăspundețiȘtergere