3 ritualuri exotice pentru un păr de invidiat

Un comentariu
 Când vine vorba despre îngrijirea părului, uleiurile și produsele pe bază de ulei sunt preferatele mele. Îmi place să-mi răsfăț podoaba capilară cu tratamente hidratante, atât la salon cât și acasă. Iar de curând am aflat despre trei noi ritualuri exotice, pe care vreau să le încerc în curând. Așa că vă propun să le testați odată cu mine. Eu voi folosi cea mai recent lansată linie de produse de îngrijire a părului de la Elseve, L’Oréal Paris: Ulei Extraordinar. 

Gama conține șampon, balsam (16 lei/fiecare) și mască (30 lei) iar ingredientele active sunt cele 6 uleiuri extrase din flori, fiecare cu un beneficiu specific:
 Măceșe -> Regenerare 
 Lotus -> Catifelare 
 Mușețel -> Iluminare 
 Floare de tiară -> Hidratare 
 In -> Fortifiere 
 Floarea-Soarelui ->Hrănire

Mie îmi place foarte mult și uleiul L’Oréal Paris Elseve Ulei Extraordinar (31,99 lei), pentru toate tipurile de păr, lansat anul trecut. Și îl folosesc uneori înainte de spălare, ca tratament, iar alteori prefer să-l aplic ca pe un produs leave-in, pentru a hidrata și proteja fibra capilară. 

Iată așadar cele trei ritualuri exotice pe care le voi testa în următoarea perioadă: 

 Ritualul japonez 
 1.Aplică mască hrănitoare de la rădăcini până la vârfuri. 
 2.Înfășoară delicat părul într-un prosop de bumbac. Stropește prosopul cu două picături de ulei de floare de lotus, simbolul purității și longevității. 
 3.Lasă masca să acționeze 15 minute, apoi dă jos prosopul foarte delicat, alunecând cu degetele prin părul mătăsos. În acest timp, fă câteva mișcări lejere cu mâinile prin păr dinspre vârfuri spre rădăcină. Poți folosi un pieptene de lemn, care va reduce riscul electrizării părului. 
 4.Clătește părul până când îl vei simți foarte moale. Dacă vrei să ai un păr strălucitor clătește-l cu apă rece. 
 5.Pentru ca doza de îngrijire să penetreze firul de păr cât mai bine, acoperă părul cu ulei. Pune 3-4 picături de ulei în palmă și apoi trece-ți mâinile prin păr. 
 6.Odată ce părul este uscat, prinde-l într-un coc japonez. 

 Ritual indian 
1.Acoperă părul cu 3-4 picături de ulei, evitând scalpul. Lasă-l pe păr atât de mult cât se poate. În tradiția indiană se aplică uleiul cu o zi înainte de șamponare pentru o mai bună curățare a părului. 
 2.Clătește delicat excesul de ulei de la vârfuri. Pentru ca părul să fie mătăsos, apa trebuie să fie cât mai caldă. În India, femeile profită de acest pas ca să aplice pe păr henna. Ele încălzesc henna și apoi țin părul deasupra fumului pentru ca nuanța să se impregneze în păr. 
 3.Distribuie șamponul pe păr și masează scalpul delicat până înspre ceafă. 
 4.Clătește bine șamponul cu apă caldă, apoi înmoaie părul în ulei. Acest ritual purificator are ca rezultat un păr suplu, strălucitor și plin de viață. 

 Ritual brazilian 
1.Începe acest ritual cu o pre-șamponare, unul dintre cele mai bine păstrare secrete braziliene. Pe părul umezit aplică un strat de mască pe întreagă lungime. Las-o câteva minute pentru a hidrata bine părul. 
 2.Clătește cu apă din abundență. 
 3.Aplică șampon și masează delicat până la rădăcini. Apoi clătește fără să atingi scalpul. Ritualul brazilian spune să lași apa să își facă treaba în timpul clătirii fără să acționezi pentru a nu deteriora părul prin frecare. 
 4.Pune în palme balsam  și distribuie-l delicat pe toată lungimea părului. 
 5.Clătește cu apă rece, dar fără jet puternic. Braziliencele încheie ritualul secret cu un jet foarte fin de apă, care permite produsului să alunece delicat de pe păr. 

Foto: PR

Un comentariu :

  1. Ritualul brazilian parca este cel mai bun . De altfel , ma regasesc si eu aici ! :)

    RăspundețiȘtergere